Stredná odborná škola obchodu a služieb aj tento rok pripravila pre širokú verejnosť obľúbené kulinárske podujatie Gastrodni. Konajú sa v dňoch 23. – 24. apríla od 9.00 – 18.00 v rámci praktickej časti maturitnej skúšky v študijnom odbore hotelová akadémia.
Žiaci školy sa predstavia v predvádzaní zručností – flambovanie, tranšírovanie, miešanie nápojov a slávnostnom stolovaní. Návštevníkom budú ponúkané tie najlepšie jedlá z Talianska, tradičné jedlá zo Slovenska a zažijete aj pravú slovenskú zabíjačku. Pochutiť si môžete na palacinkách, ochutnať miešané nápoje od šikovných barmanov, jedinečnú chuť kávy od baristov, miešané nápoje z čaju, alebo si môžete zaspomínať na 80-te roky v bistre „Hviezda“.
Na podujatí budú v ponuke aj cukrárske a kuchárske výrobky. Na návštevníkov čaká okrem toho mnoho ďalších kulinárskych zážitkov, ukážky líčenia a účesovej tvorby, odevného dizajnu i prác z rúk mladých záhradníkov.